top of page

BIOGRAFIE

Mark van der Werf geboren 1980 te Sneek begon op 11 jarige leeftijd met het bespelen van de drums bij Arjen Oosterhout aan de muziek en dansschool van Sneek.

In 2001 werd Mark aangenomen op het Conservatorium Alkmaar. Hier kreeg hij hoofdvakles drums van Mark Eshuis en tevens het bijvak klassiek slagwerk van Bob Martens. In 2009 en 2010 heeft hij gestudeerd bij Juan van Emmerloot aan Codarts Rotterdam.

In 2020 heeft Mark gestudeerd bij  Chad Wackerman drummer van o.a. Frank Zappa, Allan Holdsworth, James Taylor, Barbara Streisand.

Tijdens de periode 2001/2005 speelde Mark in diverse  Jazz/Pop/Rock en Fusion ensembles van o.a Joel Groenewold, Fred Berkemeier, Mike Booth en Lex van Wel.

Ook werden er lessen gevolgd aan het Conservatorium van Amsterdam, (Summer Jazz Workshop) hier kreeg Mark les van o.a Lucas van Merwijk, Yaniv Nachum en Justin DiCioccio (Manhattan School of Music).

Mark heeft samengewerkt met Rik Elings, arrangeur voor het Metropole Orkest, Koninklijke Luchtmacht Kapel entevens docent aan de Academie Voor Lichte Muziek (AVLM) te Lelystad, wat een professionele deeltijd opleiding is voor zangers en zangeressen.

In 2003 was Mark een van de slagwerkinstructeurs die ter gelegenheid van het 750 jaar bestaan van de stad Alkmaar het slagwerkspektakel "Slag in de Rondte"begeleide waar tevens een wereldrecord mee gevestigd is.

In 2004/2005 is Mark zich gaan specialiseren op het gebied van jaren 70 ProgRock/Fusion.

Op zijn eindexamen werden stukken gespeel van grootheden en persoonlijke helden zoals Emerson, Lake & Palmer en Bill Bruford.

Na te zijn afgestudeerd met een 8, is Mark aangesteld als docent aan Slagwerkschool Leeuwarden en Stichting Kunstzinnige Vorming Castricum.                                             

 

Daarnaast speelt Mark in de 70's tribute rockband "NBR - a tribute to 70's Rock, Progrockband SOTE (Songs of the Exile) en is hij actief als sessiedrummer.

Mij met een optreden met NBR
bottom of page